joi, 16 septembrie 2010

Cum sa te porti si sa arati ca un vienez

Reteta nu e foarte complicata. Adresele cu delicateturi sunt la fiecare pas.



Daca nu te-ai hotarat inca sa te muti in Budapesta, iti vei continua drumul spre Viena. Poate de data asta o vei vedea din alta perspectiva.


Din Budapesta pleci cu imaginea inca proaspata a cuplurilor de varsta a doua care poarta cu mare mandrie asorteuri in culori deschise.



Speri ca si in Viena sa gasesti aceeasi oameni. Aici insa, surpriza. Modestia budapestanilor dispare si se transforma in cochetarie si pedanterii de nivel superior.



Vienezii sunt la moda, dar nu in directia ostentativa, ci mai degraba conservatoare.



Pe artera pietonala centrala, singurii cu logo-uri la vedere sunt turcii, pustii, arabii tineri si romanii. E doar o constatare. Domnii, in schimb, spre marea bucurie a ochiului, sunt peste tot.



La inceput de septembrie, in Viena, e deja frig. Mai ales dimineata si seara. Costumele si jerseurile barbatesti isi facusera deja loc.



Iti recomand Viena pentru o simpla gura de aer civilizat sau cel putin, pentru studiul in amanunt al tinutelor masculine de calitate.



Mai ales in fapt de seara, atunci cand lumina vitrinelor de cheama de peste tot.



Nu uita sa te pierzi pe stradutele laturalnice si sa descoperi farmecul micilor magazine ce fac negot cu pantofi cusuti manual.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu