joi, 15 aprilie 2010

Pantalonii rosii. Atitudine.



Daca-i vezi in vreo vitrina, probeaza-i si ia-i acasa. Pune-i la vedere si priveste-i pret de cateva zile. Apoi plimba-te prin casa imbracati in ei. Iar mai apoi, cand ati ajuns sa va imprieteniti, scoate-i in lume - pantalonii rosi. 




Pe cei mai multi dintre noi, pantalonii de culoare rosie ii duc cu gandul spre Mos Craciun sau spre povesti cu spiridusi si zane.



Ei bine, pe mine ma duc spre alte imagini - un mediteranean, de varsta mijlocie, care improspateaza de fiecare data decorul, atunci cand poarta nonsalant comozii sai pantaloni rosii.



Da, iti trebuie o anumita doza de nebunie, acel "ceva" specific doar catorva, pentru a-i introduce in garderoba personala. Si nu trebuie sa fii neaparat un excentric. Ci doar un creator. Propriul tau creator.



Daca e sa ajungi sa ii iubesti, atunci ar trebui sa cunosti ca materialele din care este recomandabil sa fie fabricati sunt acele materiale cu textura destul de groasa: corduroy, twill, reiat, tweed.


Nu de alta, dar vrei sa aiba o forma destul de solida pe picior. Culoarea va sari foarte repede in ochi, iar pe cale de consecinta, croiala ar trebui sa fie impecabila.



Ti-i recomand, in speta, pe cei mai degraba croiti pe picior, usor ingustati in partea lor inferioara. Daca se poate si fara pense, cu atat mai bine.



Li se adauga cu succes toata gama de pantofi din dotarea ta: nuantele de maron, negru sau chiar cei din piele intoarsa. Mocasinii sunt si ei o optiune.

Atentie, in schimb, la cromatica din partea superioara si la culoarea sosetelor.



Rosu pe rosu, nu. In nici un caz.



Chiar nu se accepta exceptii. Poate doar daca se face vorbire de un bal mascat.



Ca sa-ti mai dau o mica doza de curaj, incearca sa-ti imblanzesti perceptia despre pantalonii tai rosii, prin alaturarea de un blazer.


E o reteta certificata deja si care nu prea da gres.



Du-te chiar pana la zona elegantei formale, adaugand si cravate pe masura.


Iar daca nu ti-au servit argumentele anterioare o scurta incursiune pe strada,



in zona pop-rock



sau chiar in cea a uniformelor militare te va convinge ca rosu e castigator.



Indrazneste.


5 comentarii:

  1. mi-am cumparat unii acum un an,dar n-am avut curajul sa-i port... :(

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu am si ii port, mai ales cand merg pe scuter. dupa cum mi s-a spus, imi dau un aer retro punk .. ceea ce imi surade:D

    RăspundețiȘtergere
  3. In situatia in care retro-punk e despre tine si despre a te simti bine in pielea ta, de ce nu? :)

    RăspundețiȘtergere