vineri, 10 decembrie 2010

10 metode de scos petele de ruj

La inceput n-am stiut nici eu. Dar copil fiind, paduri cutreierand, a trebuit sa invat repede. Domnule, stiu ca iti iubesti doamna ce-ti sta alaturi, dar....noteaza undeva aceste sfaturi. Nu se stie niciodata.


In secundele de dupa sesizarea petei, gaseste repede o carpa din bumbac curata (poti improviza dintr-o batista), umezeste-o in alcool si aplica usor peste zona patata, fara a freca. Risti sa imprastii pata. Apoi clateste cu apa rece din abundenta. Daca impregnarea a fost una superficiala, pata va disparea cu siguranta.

Fapt e ca rujurile sunt compusi chimici pe baza de uleiuri. Varianta ramane aplicarea unei substante ce inlatura uleiul, cum ar fi un produs de curatatorie profesional, la locul faptei si clatirea din abundenta cu apa calda. Problema ramane intotdeauna gasirea unui produs de curatatorie profesional la patru dimineata.

Daca totusi ai reusit sa te strecori in casa, du-te repede in bucatarie, ia pe varful degetelor detergent de vase si freaca usor zona, lasand detergentul extra pe pata. Lasa asa pret de zece minute, dupa care clateste. S-ar putea ca minunea sa se intample si pata sa dispara. Doar reactia chimica trebuie sa-si urmeze cursul.

In cazuri extreme incearca un inalbitor. Doar daca ai unul la indemana. Chimistii spun ca fixativul de par are acelasi efect cu inalbitorul. Fa o proba anterior. In seria substantelor care te ajuta la improvizatiile pe tema data mai amintesc: vaselina, praful de copt sau crema pentru barbierit. Au destule substante active pentru a indeparta petele de gen.

Altii vorbesc despre amoniac. Cu efecte sigure.

Bine ar fi sa nu treci prin asemenea situatii. Da, barbatul se naste poligam. Conventul social i-a stirbit mult din instincte, dar radacina nu poate fi resetata. Daca tot ai aflat adevarul, incearca aplicarea zicalei " nu stie nici mutu', nici pamantu' ". E mult mai decent asa. Pentru toate partile implicate.

Sau evita. Dar nu nega. Si nu uita camasa la uscat, la vedere. De partea cealalta, instinctele sunt mult, mult mai pronuntate. Si e unul din multele motive pentru care doamnele ar trebui pe deplin respectate.

2 comentarii:

  1. D.le Ionascu, a venit iarna, spuneti-ne si despre palarii, va rugam! Despre C. Albini, Th. Mason cand ne povestiti? Cu respect, Cristi M.

    RăspundețiȘtergere