joi, 10 februarie 2011

1001 feluri sa te imbraci



Pledez de fiecare data pentru stil personal. Iar asta vine dupa o suma consistenta de exercitii. Viteza nu-ti permite de fiecare data acest lucru. Din acest motiv, vin astazi si-ti trasez o serie de vectori orientativi care te vor lamuri vizual asupra taberei spre care tinzi dintotdeauna, in ale vestimentatiei clasice masculine.

Pentru ca o imagine chiar valoreaza cat o mie de cuvinte, personaje pasionate de vestimentatia masculina au adunat si au concentrat in serii fotografice stilul clasic masculin, in variile sale manifestari de nuanta. Contemporaneitate.

E important sa cunosti in cele mai mici detalii stilul, prin amanuntele sale vizuale, iar seria de fotografii pe tema data te va ajuta in demersurile tale viitoare.





Interpretarile elegantei contemporane, prin ochii celor care traiesc, iar nu vietuiesc e foarte abil suprinsa in galeria despre personaje si tinute celebre, ale lumii in care traim astazi.





Daca seria de exercitii pe care o indic de fiecare data in conferintele mele e urmata indeaproape, se poate ajunge cu usurinta la, asa cum spun englezii, a man of class. Imaginile vorbesc de la sine.





Intre cei tineri incepe sa prinda, de la o vreme (iar asta nu poate decat sa ma bucure), stilul preppy-chic, stilul universitar american, transbordat prin importul de studenti si dincoace de Ocean, pe batranul continent.





Daca Grease facea furori in veacul sau, cu un John Travolta de zile mari, deschizand o noua era, cocosismele nu au disparut nici pana astazi. Si, cel putin, direct raportat la doza de testosteron din fiecare dintre noi.






Iar daca toate acestea ar fi stiinte, iar cumularea lor ar fi echivalentul filozofiei - stiinta stiintelor, atunci, pe cale de consecinta, inovatia si in acelasi timp indrazneala in domeniul vestimentatiei masculine ar fi noul dandy, cel restilizat in tinutele celor mai indrazneti dintre noi.





Ideea e sa cauti, sa te orientezi, sa incerci sa te autodefinesti vizual. Iar atunci cand reusesti, te rog sa ma anunti. Pana atunci, insa, spre ce tabara te-ai indrepta?


Un comentariu:

  1. Depp. "Cran Necker", cum spune parizianul, revere echilibrate, umar moale, natural... guler de camasa bine croit. Nimic trist, nimic ostentativ. Firesc!

    RăspundețiȘtergere