marți, 15 februarie 2011

Cum sa ascunzi burta



Varsta sau metabolismul aduc, odata cu varsta, proeminenta din partea frontala. Asta e. Pentru unii urmeaza resemnarea, pentru altii lupta cu kilogramele, pe traseele de alergare sau in sala de sport. Pentru mine, cel care te invata sa te imbraci corect, urmeaza, in paragrafele de mai jos, descrierea unor modalitati practice de a masca aceasta deficienta estetica.

Mascarea se face, in primul rand, prin nuantele inchise de culoare la care vom apela: bleumarin inchis, gri antracit, negru. In consecinta, parte din garderoba noastra va suferi o serie de transformari. Caci, odata cu "sosirea" unei noi dimensiuni a taliei, intregul corp este in plin proces de "rotunjire". Pana la dispozitii contrare, indicat e sa lasi nuantele deschise deoparte. Pantalonii albi, curelele ce nu mai corespund ca circumferinta, camasile, acum cu o marime mai mica, vor fi date deoparte. Sau, spre a nu mai stagna in fata ochilor, donate unei persoane apropiate.

In afara de paleta cromatica recomandata, un alt pariu de castigat in cazul proeminentei frontale, este verticalizarea. Daca latimea tinde sa exceada inaltimea, e timpul sa facem ceva in acest sens. Stim ca hainele se sprijina pe cap, pe umeri si pe solduri. Englezii ti-ar spune ca doar pe cap si pe umeri, din moment ce scoala engleza nu face casa buna cu purtatorii de curea. Excelent! Vom incerca, cu mare dificultate la inceput, caci ne scoate din zona noastra de confort, sa purtam bretele.

In comparatie cu purtarea unei curele, care tinde sa sectioneze planul vizual, bretelele ma ajuta sa dau verticalitate tinutei si sa distrag atentia spre inaltimea purtatorului, iar nu spre latimea acestuia. Le recomand cu mare caldura pe cele care au prindere cu nasturi, dat fiind ca cele clasice, cu prindere la clips, tind sa sfasaie materialul, in cazul in care purtatorul face gesturi bruste.



Pe cale de consecinta va fi cu succes rezolvata problema pozitionarii taliei pantalonului: deasupra sau dedesubtul burtii? Ambele moduri le consider gresite. Prin purtarea unei perechi de bretele si prin ajustari ale dimensiunilor pantalonului la croitor, acestia vor "pluti" elegant in jurul taliei.

NU


In partea de jos, acestia ar trebui, deasemenea, ajustati, in ideea in care manseta pantalonului sa se sprijine elegant pe tocul pantofului si sa acopere, in partea frontala, zona sireturilor. Pantalonul nu trebuie sa cada in falduri peste pantof, dar nici sa se ridice inestetic, in timpul mersului, lasand la vedere soseta.

Poate cea mai indicata metoda de "camuflare" ramane un costum negru, la un rand, cu doi nasturi, un "V" prelung, cu revere late sau inguste, in functie de inaltime si doua slituri la spate. Este insotit neaparat de o camasa alba, impecabila si o cravata neagra, simpla.



Atata vreme cat compozitia de la nivelul camasii  - partea la vedere, "ingemanata" cu un nod executat corect si un singur nasture - cel de sus, inchis la sacou, sta in picioare, atentia privitorului va fi distrasa din zona inferioara a compozitiei vestimentare, catre zona superioara. Daca ansamblul este accesorizat cu o batista, in buzunarul de la piept al sacoului, zona de interes s-a mutat 100% de la zona stomacului catre piept. Iata cum, tehnicile de distragere ale atentiei, ar trebui folosite din plin, in ideea castigarii urmatorului "meci".

Pentru ca esti un om cu greutate, nu uita sa porti la acest gen de costum o pereche de pantofi cu rama cu o talpa mai groasa, spre echilibrarea ansamblului.

Daca renunti la costum si migrezi spre zona casual, incearca sa nu porti pulovere cu doua numere mai mari, in ideea de a masca protuberanta. Nu va face decat sa adauge volum. Dimpotriva, incearca un pulover care sa nu-ti depaseasca talia, dar sa-ti acopere cu succes zona curelei. Lasa gulerul camasii sa iasa elegant, la fel cum vei lasa si manecile acesteia sa se intrevada de sub manecile puloverului.

Poarta accesorii - ochelari, ceasuri, serviete sau orice alte obiecte ce ar putea distrage atentia. Poarta sacoul costumului pe tine, chiar daca ai pasit in interior. Descheie nasturele pe care l-ai inchis atunci cand te asezi si inchide-l atunci cand te ridici. Secretul iti va ramane, astfel, ascuns in spatele materialului costumului.



Variantele alternative ar fi purtarea unui tricou pe sub camasa, cam cu un numar mai mic, ce ar putea functiona, pana la un anumit punct, ca un soi de corset. Sau, daca e sa atacam problema din exterior, optarea pentru un costum din trei piese, vesta acoperind cu succes zona cu probleme.



 Persoanele in varsta, asa cum am observat in alte tari, opteaza de multe ori, pentru o "burtiera" - o fasa elastica, de latimea abdomenului, ce se petrece de jur-imprejurul taliei. Se gaseste si in unele din farmaciile noastre.



Varianta indicata ramane in continuare o alimentatie sanatoasa si miscare " cel putin 30 de minute in fiecare zi". Dupa posibilitati.



Daca, in urma acestor explicatii, problemele tale nu si-au gasit inca rezolvare, poti apela cu incredere la serviciile nostre de consiliere vestimentara. Exista o solutie adecvata pentru fiecare dintre voi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu