vineri, 25 februarie 2011

Un salon de poveste: Eda Studio



Am intrat, am salutat si mi s-a raspuns cuviincios. Un prim semn ca ajunsesem, cumva, unde trebuie.

Era una din zilele de week-end in care se adunasera termene limita de peste saptamana si a trebuit sa alerg, spre a recupera. Urgenta era un tuns de aplicat subsemnatului.

Accelerand dinspre hotelul Marriott spre urmatoarea intersectie, spre Calea 13 septembrie, cautam asiduu, din priviri, o frizerie. Pe dreapta, mare, cu litere aurii pe un fundal negru - "Eda Studio". Intrezaream printre stergatoare ferestrele mari ale salonului de frizerie si coafura. Ca prin ceata, cateva siluete feminine.

Parchez (apropo, multe locuri de parcare de jur-imprejur, dat fiind pozitionarea chiar intr-o intersectie cu deschidere larga), ma reped la etajul 1 al blocului si intru. Dupa salutul amintit sunt poftit sa iau loc pentru a fi sapalat pe cap.

Ei bine, da, e motivul pentru care are loc scrierea de fata: am fost invitat, inainte ca orice varf de foarfece sa-mi atinga podoaba capilara, sa fiu spalat pe cap. Atat de rar pe plaiurile noastre. In afara evidentei ca reprezinta o achiesare la normele elementare de igiena, spalatul pe cap usureaza mult munca frizerului.



Cine mai era acolo? Cateva doamne de bine ce-si petreceau, la o cafea, o dimineata gri de sambata: una dintre ele savarsea operatiuni manichiuristice, alta isi aranja parul pentru o onomastica. Nu stiu cum cadea lumina, dar intalnirea asta, de obicei ciudata, dintre barbati si femei, in cadrul aceluiasi salon, parea oarecum naturala. Repet, cadea lumina in alt fel.

Dealtfel, luminozitatea salonului te surprinde instantaneu. Ferstrele mari pe care le zarisem de jos, ofera o panorama asupra zonei. Si doar de stat si privit pe geam, cat iti astepti randul si tot iesi cu o doza mare de liniste de acolo.

Tunsul meu s-a desfasurat regular, soldateste, fara mare tevatura, dar cu o rigurozitate de profesionist. Spre si mai marea mea surprindere, am fost spalat pe cap si la finalul operatiunii. De foarte bun gust.

Nu de alta, dar varfurile firelor de par proaspat tuns, ramase de fiecare data undeva intre ceafa si gulerul camasii le pot asimila, daca le percep in plina sedinta, cu o durere de dinti. Disconfortul e unul substantial. Ce n-as fi dat si in alte vremuri sa fiu tratat asemenea.

Am fost atent cu ce sunt spalat, pentru ca am aruncat o privire pe ambalajul produselor - made in Germany. Linie de produse pentru ingrijire corporala si cosmetice special dedicate barbatilor - toate de natura organica, asta spre a satisface toate noile orientari ecologiste de buna credinta. Inseamna ca sunt de foarte buna calitate, zic. Si i-am lasat sa purceada operatiunea cu ele.

Preturile sunt in direct raport cu ce se ofera: calitate, decenta, curatenie. Am fost surprins sa observ ca pachetele oferite barbatilor se inscriu intre 50 si 250 RON. Iar acestea sunt mai mult decat ofertante: 2, 3 sau 4 sedinte de tuns, spalat pe cap, frectie, masaj al scalpului. In egala masura, doamnele beneficiaza de oferte avantajoase, grupate in pachete promotionale. Sustin ca n-ar fi rau deloc sa-i oferi doamnei de langa tine o jumatate de zi la Eda Studio - vine 1 Martie.

Argumentele mele sunt doar o parte din ceea ce vei regasi la fata locului. Te indemn sa faci o vizita si sa-mi impartasesti aici, pe blog, parerile tale.

6 comentarii:

  1. ce preturi...e vb de romania :) ?

    RăspundețiȘtergere
  2. V-am descoperit blogul de curand, ma bucur de el, si chiar azi ma intrebam cum sa gasesc informatii mai multe despre tunsoarea unui "domn de Romania"(sau despre barba lui). Daca binevoiti sa aveti si sa postati astfel de informatii, am sa le citesc cu placere.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar despre Gentlemen's Barber ce ne puteti spune? Aveti idee de preturi? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Placuta experienta din punctul de vedere al tratamentului, desi tovarasia cu doamnele intr-un moment oarecum intim parca nu este prea nimerita... nici pentru o parte, nici pentru cealalta :)
    O ambianta si un tratament similar am aflat intr-un stabiliment recent infiintat, exclusiv masculin, destul de bine descris aici:
    http://blog.barbieritdelux.ro/diverse/in-vizita-la-gentlemen’s-barber/
    Am incercat si nu am fost deloc dezamagit de rezultat. Dar pentru mine tunsul este o experienta careia nu ma pot supune numai de dragul rezultatului. Altfel spus, trebuie sa te simti bine in scaunul si sub mainile frizerului pe care l-ai ales, nu este suficient sa "tunda bine". Un frizer repezit, neatent, grabit, rau mirositor (asta nu inseamna intotdeauna nespalat, ci si prea parfumat) sau plictisit te incarca negativ. O mana sigura, concentrarea asupra subiectului, manevrarea cu grija a instrumentelor trebuie sa iti dea o stare de bine, de incredere, de relaxare. In concluzie, cred ca voi reveni in pravalie, dar voi incerca alta mana... :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am vizitat nici una dintre locatiile invocate anterior, dar daca mi se va lansa o invitatie, o accept cu mare placere.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu credeam ca vizita la frizer se face cu programare, nu cu invitatie... Domnii pot purta si plete? :)

    In orice caz, este imbucurator ca incepe sa existe nu numai o oferta decenta in acest domeniu, dar chiar si concurenta! Cred ca domnii pe care i-am pomenit se doresc un fel de "Trumper's of London", desi le lipsesc lambriurile de mahon, lavourile de marmura si scaunele tapitate in piele verde si folosesc "materiale" (cum se numesc in jargon) de la Truefitt and Hill (la fel de bune, la urma urmelor).
    Excelent motto-ul din Melville, Andrei! Se pare ca preturile sunt aliniate...

    RăspundețiȘtergere