marți, 28 septembrie 2010

Puloverul cu guler polo



Puloverul cu guler polo este o piesă de îmbrăcăminte incredibil de versatila. Acesta ofera in acelasi timp caldura unui pulover clasic, din punct de vedere practic, dar si nota casual, oferita, de obicei, de un tricou polo.

E inca unul din elementele pe care are un barbat trebuie sa le adauge in lista de elemente esentiale garderobei masculine.



Popularizarea acestui element au facut-o jucatorii de golf, atunci cand, pe terenurile specializate, toamna a venit mai devreme. A fost preluat si de catre retaileri, ulterior, si introdus in magazinele inceputului de secol XX.



A reprezentat un succes inca de la bun inceput, dat fiind ca se aseaza elegant undeva la granita dintre tinutele business si cele casual. In acelasi timp, si-a castigat locul bine meritat in tinutele masculine, fiind un element prea degajat pentru formalitatea impusa de costumul clasic, dar prea rigid pentru o tinuta foarte casual. Pentru un week-end de toamna insorit, precum cel care tocmai a trecut, puloverul cu guler polo imi pare alegerea perfecta.



Dat fiind constructia sa, puloverul cu guler polo poate fi usor alaturat unei perechi de blue jeans, langa un sacou sport sau chiar unui costum office.



Cei trei nasturi si gulerul polo imi permit oricand sa port acest gen de pulover la vedere, fiind asimilat in orice moment cu o camasa.



Nimeni nu-mi interzice insa, ca pe sub un astfel de pulover, sa port o camasa, alaturi de care voi aseza si o cravata. Pe alte meleaguri, e chiar tinuta invatacelului din primi ani de Universitate. Deci, a viitorului domn.



Materia prima din care sunt realizate aceste pulovere este reprezentata de lana de miel, lana Merinos, casmir sau bumbac.



In oricare dintre variante, purtarea unui astfel de model, nu trebuie sa provoace purtatorului sau decat o singura stare: confort.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu