marți, 29 martie 2011

Sa fie lumina!



Atunci cand resursele sunt limitate, esti nevoit sa te folosesti de resursele pe care ti le ofera mediul inconjurator. Daca apa a inceput sa fie imbuteliata, deci sa aiba un pret (fapt aberant, altfel), vei invata astazi cum sa te folosesti de lumina - pana una, alta, o resursa gratuita.

Unde si cum te ajuta lumina? Legile reflexiei iti vor spune detaliat, ca ceea ce este observabil cu ochiul liber: obiecte, oameni in  miscare, culori, forme, este datorat reflexiei luminii pe aceste suprafete. In lipsa partiala sau totala a acesteia, punerea in valoare a anumitor elemente devine dificila. 

Va trebui astfel sa cauti lumina corecta. Sau si mai bine spus sa te pui in lumina corecta. Porneste in demersul tau de la imaginea trupului dezgolit ce se intrevede in oglinda si urmareste atent care jumatate, cea inferioara sau cea superioara, predomina ca volum in ansamblul antropometric.

Daca trenul superior excede ca volum trenul inferior - ai un torace proeminent, un  gat gros, un abdomen bombat, exces de tesut adipos pe solduri, brate groase si in stare flasca, spate disproportionat simetric fata de grosimea picioarelor, umerii mult prea lati fata de grosimea gambelor - vei incerca sa corijezi aceste aspecte prin purtarea unor elemente vestimentare ce se incadreaza din punct de vedere cromatic in ceea ce numim "culori inchise". Ai de unde alege: bleumarin, gri antracit, negru, maron inchis, etc. In acest caz special, zona trenului inferior - picioarele - vor fi acoperite de o pereche de pantaloni din gama deschisa de culori - crem, alb, khaki deschis, griuri deschise, etc.



In scenariul secund, facem vorbire de un tren inferior net dezvoltat fata de trenul superior - pulpe groase, gambe supradimensionate, fesieri mult prea bombati fata de torace si abdomen, in acest caz de natura "costeliva". Este un profil antropometric specific fostilor tenismeni, baschetbalisti, balerini, etc. Daca se aleg nuantele inchise pentru zona picioarelor, in zona superioara se va opta pentru camasi, pulovere sau blazere din nuante deschise: maron deschis, griuri deschise, turcoaz, mergandu-se pana la alb.



Nu am deschis discutia fara o anume ratiune - este exact acea perioada a anului in care, la mare rang, sunt combinatiile pantalon - sacou sau pantalon - blazer. Este acea perioada din an, in care celebra giacca napoletana impanzeste stradella italiana, generand un spectacol magnific de culori, umbre, lumini si nuante. Totul, intr-un spectacol uman, ce-si da la iveala bunul gust la fiecare debut de primavara.




2 comentarii:

  1. Chiar aveam intrebari in ceea ce priveste cromatica in cazul in care am picioarele mult mai dezvoltate decat toracele+membrele superioare. Stiam ca pantalonii negri sunt foarte ok, dar in rest? Jeansi albastu-inchis, pantaloni chino maro inchis sau bleumarin?

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord cu alegerile alternative, altele decat negru.

    RăspundețiȘtergere