miercuri, 17 februarie 2010

In halat. Acasa.



Sincopele de continuitate in postarile ultimelor zile se datoreaza unei mutari. De data asta, fizice.

Domni de Romania s-au mutat in casa noua cu tot cu editorul nostru, Cezar. Si pentru ca incinta e noua trebuie s-o transformam in camin. Adica ceva calduros, placut, linistit, al nostru.

Si ca sa ma simt in largul meu a trebuit sa incep cu un halat de casa. Iata poveste.




Baia e destul de mare si racoroasa, iar un halat de baie era tocmai "protectorul" de dupa dus, ce ma inveleste in caldura lui si, in acelasi timp, ma usuca.

E dintr-un material de "prosop", in termeni populari. Adica un bumbac mai gros creat special pentru destinatia mai sus precizata: incalzire si uscare.

De ce am insistat sa am un nou halat de baie? Pentru ca cel vechi se tocise. Da, imi era foarte comod - aproape ca imi luase forma corpului dupa atatea zile si nopti petrecute impreuna.



Dar era timpul pentru schimbare.

Alegeerea a pornit de la utilitate. Cotrobaind printre rafturi, imi aduc aminte de marea gama de produse de gen, pentru barbati, care, din pacate, in Romania, lipsesc aproape cu desavarsire.



Ce-as dori in plus? Sa nu mai cumperi asa zise halate, facute din plastic. In afara de faptul ca in contact cu umezeala vor prinde un miros de mucegai, in mai putin de o saptamana, o sa-ti lase pielea uda si iritata dupa fiecare dus. Trebuie doar sa te uiti atent la eticheta.

Si mi-as mai dori in plus un halat de casmir autentic de la Dereck Rose, din Londra. Sunt specialistii in domeniu. Mai au si papuci de casa si pijamale. Le vom analiza in alte dati.



Sa revin. Ziceam sa insisti pe achizitionarea unui halat de casa din bumbac - nu conteaza grosimea texturii. Bumbac sa fie.

Ce e de ales, pentru imprejurari deosebite? Un halat de matase.



Ar trebui sa cadreze cu decorul - o casa spatioasa, cu suprafete verticale din lemn slefuit, travertin sau marmura. Nu intelegi, stiu. Un halat de matase purtat in spatii mici, genul romanesc de spatii, il dezavantajeaza - se va agata si se va rupe foarte repede agatandu-se de toate colturile neslefuite ale usilor sau suprafetelor neslefuite. Vorbim de confort, adica opusul stressului.

Mi-au placut si mie, pana la dimineata la care o cafea de un negru absolut s-a varsat pe acesta. Si gata.

Dar daca iti place modelul, poarta-l. Heffner nu l-a dat jos de ceva vreme.



Unii inteleg sa-l copie.

Mie, imaginea domnului de la Playboy mi se pare marca inregistrata, iar unul din apelativele marcii este unicitatea. Las-o asa.



De ce un halat in casa - pentru confort, am zis deja. Dar mai ales pentru prelungirea elegantei si in spatiul intim.

Pentru a pasi treptele excelentei vestimentare, exercitiul ar trebui sa se prelungeasca si in spatiul caminului tau. Halatul iti da acest prilej.



Inspiratia materialului mi-a suras acum cateva zile. Pasesc in casa cuiva, casa mare - constat cu stupoare cum tatal se plimba senin, in chiloti, prin fata familiei sale, cautand nu stiu ce. Ai sa spui : "...era la el acasa!".

Nimic mai adevarat. Se intampla, in schimb, ca memoria sa-mi ofere un contraexemplu - tatal meu. Si nu pentru ca e tata, dar e un domn. Mare.

Si toata viata lui ne-a servit seara de seara, mie si intregii familii, imaginea unui domn in halat scurt de casmir, strans in talie, cu guler sal, cu ochelarii usor lasati pe nas si mereu cu o carte in mana, vorbind, invariabil, calm.



Si, domnule, rar am revazut imaginea asta. Pacat. Sper in vremuri cu halate frumoase si purtate cu stil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu