miercuri, 9 iunie 2010

Boat shoes

Trebuie sa stii ca nu pot fi asortati la costum, decat odata cu nebunia tineretii. Dar intre timp, eu stiu ca ai absolvit.



Astfel, ar trebui sa stii ca pantofii "pentru navigare", in traducere libera, iti acorda un maxim de confort, atat functional cat si vizual daca vei sti sa-i pozitionezi in decorul lor preferat: marea.



Pentru cei norocosi, oceanul.

In genere, acolo unde e soare si apa, ei sunt bineveniti.


Sunt cusuti din panza tare sau din piele, tratata (si una si alta) cu substante speciale ce impermeabilizeaza incaltamintea. Mediul ce le e dedicat, e unul foarte umed.



In plus, inventatorul lor - Fred Sperry - i-a desenat la 1935, in asa fel, incat talpa, constituita dintr-un cauciuc special, sa cuprinda si un model de striatii adecvat, care sa nu permita alunecarea acestui tip de pantof pe suprafetele umede.




Inspiratia i-a fost cainele sau, ce in tentativa de a se deplasa pe gheata sau zapada nu aluneca defel.

Ii recunosti si dupa caracteriticile consacrate: cusatura la vedere, snur strecurat de jur-imprejurul partii laterale a pantofului, o greutate aproape insesizabila.
Numai buni de purtat si asortat la tinutele colorate de vara.



Locul lor consacrat ramane insa, pe puntea vaselor sau tuturor ambarcatiunilor ce navigheaza pe apa.



Pentru a-i pune in valoare, se poarta fara sosete. Daca apar bataturi, incearca o marime mai mica sau niste branturi.



Daca e greu sa alegi din tabelul de mai sus, iti pot spune ca gama de modele existenta pe piata este, practic, infinita.



De-a lungul istoriei sale, boat shoes au fost produsi de multe branduri. Raman insa de referinta Sebago si Sperry.



Prietenul lor de nadejde ramane vajnica pereche de blue jeans, dar fac intotdeauna casa buna cu o pereche de pantaloni scurti - purtati doar la malul marii.



In oras chiar nu ai ce cauta cu ei. Sau nu esti de-al nostru. Adica tocmai ai ajuns guvernator si faci legea.



Nu-ti pot ascunde ca exista si gheata pentru modelul de pantof in discutie. Inventat pentru vremurile nefavorabile, ce te prind pe puntea vasului.



Daca dupa descrierea de fata, chiar au inceput sa-ti placa iti recomand sa incepi cu o pereche clasica de boat shoe, un bleumarin curat de asortat negresit la o pereche de pantaloni albi de bumbac.



3 comentarii: