marți, 15 iunie 2010

Pantofii de panza (plimsoll)

Caldura mare. Lasa-ti picioarele sa respire. Ce alta metoda mai buna, decat o pereche de pantofi incaltati pe piciorul gol. Pentru timpul tau liber, pantofii de panza.


A aparut demult ca model. Cam pe la 1830. A fost categorisit ca incaltare pentru plaja. Fabricat initial de Liverpool Company, devenita apoi Dunlop, celebra companie de echipament, special pentru tenis.
Pe la 1870, numele le si ramane plimsoll, de la omonimul ce defineste gradatia de pe una din laturile navelor, relativ la nivelul apei. Analogia face aluzie la linia ce separa la pantoful in cauza talpa de cauciuc de fata din panza.



Numele i-a ramas astfel in Marea Britanie si SUA. In vechiul regat, ii regasim si sub denumirea de pumps, asa cum in alte tari vorbitoare de engleza ii vom regasi sub varii denumiri.



Fiecare alta denumire aduce aminte de interpretarile pe care purtatorii locali din Australia, Tara Galilor, Irlanda, Africa de Sud, l-au dat acestui gen de pantof: gutties, sannies, daps, dappers, tekkies.

Ca o reminescenta a ocupatiei engleze, coroborate cu temperaturi foarte ridicate, in India se poarta pe scara larga, mai ales de catre copiii din clasele primare, dar si de militarii in termen, fiind folositi mai ales in timpul orelor de pregatire fizica.



In mediul actual, s-a regasit in ultimii ani, alaturat ca imagine curentelor hip-hop, grunge, emo.

Se poarta intr-adevar, cu blue jeans cu taietura slim, dar pot fi alaturati cu succes pantalonilor de vara, indiferent de textura, atata timp cat sunt purtati fara sosete.



Raman o pereche de pantofi ideali pentru perioada verii. Nu se vor alatura sub nici o forma tinutelor business.

Este un pantof ce se recomanda, prin insasi desenul si textura sa, tinutelor pentru timp liber.



Chiar daca exista si variante croite din piele, ti le recomand pe cele cusute din panza. Sunt mult mai comode si mai aeriste.



Incepe cu achiztia catorva modele simple, asortate cromatic la tinutele de vara pe care deja le posezi, pentru ca mai apoi sa indraznesti spre zona de imprimeuri oferite de producatorii de gen.



Iar ca vestile sa fie in totalitate bune, afla ca pretul unei perechi de gen este unul foarte scazut. Bugetul ramane astfel, aproape neatins.



Plimbare placuta!



2 comentarii:

  1. Stimate domn, te-am descoperit cu mare plăcere. Te-am pus la recomandări și sper să te citească și să și priceapă mulți. Toate bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Lia, multumesc. Sper aceleasi fapte si lucruri. O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere