Stiu ca de fiecare data cand te apleci, camasa iti iese din pantaloni in zona din spate. Si acest lucru te deranjeaza.
Ar cam trebui sa stai de fiecare data si, in vazul tuturor, sa o asezi la loc. Iar miscari de genul: aplecari, rotiri, genuflexiuni facem, invariabil, zi de zi.
Imi amintesc de multe intamplari in care imaginea unei camasi iesite din pantaloni mi-a ramas in minte, dupa ce, cateva ore, cel din fata mea incepuse sa-si construiasca o anumita imagine pe care dorea ca privitorii sa o perceapa. Totul se ruina cand se ridica in picioare si-si indesa stangaci camasa la locul sau.
Initial, ar trebui sa fii atent la lungimea camasii achizitionate. In varianta ei originala, de acum doua sute de ani, camasa era semnificativ mai lunga. Astazi, industria de profil a adus lungimea camasii la dimensiunile din imagine. Camasa ar trebui sa acopere in partea dinspate, zonele dorsale, iar in fata sa se continue asemenea. Cu o usoara diferenta in favoarea zonei posterioare.
Dar cum oprim alunecarea camasii din pantaloni? Ne ajuta banda cauciucata sau usor adeziva ce se aplica pe partea interioara a pantalonilor in zona lombara (vezi imaginea). La un pantalon de calitate, banda specificata este prezenta in mod obligatoriu.
Nu uita sa studiezi acest aspect inainte de achizitionarea unei noi perechi de pantaloni. Iti vei aduce aminte de aceasta indicatie exact atunci cand vei rasufla usurat ca odata introdusa in pantaloni, camasa a ramas la locul ei.
Cel putin la fel de importanta este si inaltimea taliei pantalonului, respectiv cat de mult se ridica betelia (sau cat de lung este slitul, altfel spus). Pantalonii contemporani au tendinta de a fi, in marea lor majoritate, prea scurti in talie. Betelia sprijina pe solduri, in loc sa stea in talie (adica punctul cel mai ingust al torsului), acolo unde ii este locul. Oricat de lungi ar fi poalele camasii, aceasta pozitie nefericita a pantalonului tinde sa scoata camasa in afara cu fiecare miscare - mers, asezare, ridicare de pe scaun sau aplecare. Daca pantalonul sta in talie in pozitia corecta, camasa nu mai tinde mereu sa iasa din pantalon, pentru ca miscarea (soldurilor) se petrece sub nivelul beteliei. In plus, linia pantalonului este mai eleganta, lungeste piciorul si ofera mai mult confort, pentru ca stofa drapeaza peste coapse, in loc sa le incorseteze.
RăspundețiȘtergereIn mod ipotetic, daca as fi o mana ce deseneaza alaturari camasa - pantalon, sa spunem pentru o colectie, as alatura pantalonii cu talie joasa unor camasi o idee mai lungi decat standardul acceptat in cataloagele de productie.
RăspundețiȘtergereVad insa, ca atat camasile, cat si pantalonii ce stau in aceeasi colectie sunt din gama camasa cambrata, scurta si pantalon cu talie joasa.
Nestor, multumesc pentru adaugiri. Consistente, ca de obicei.