luni, 12 iulie 2010

Latimea cravatei

A trebuit sa polemizez saptamana trecuta pe tema latimii cravatei. Asta se intampla dupa ce, vreme de ore bune, am stat si am privit trecatorii din umbra unei terase de la sosea.

Parerile si concluziile au fost impartite. Ba ca modelele unei cravate sunt neavenite costumului purtat, ba ca e prea lunga, ba ca e prea scurta.

Am stat si am explicat pe indelete fiecare subiect, iar interlocutorii s-au lamurit pe deplin.

Legat de subiectul cravata, ceea ce intereseaza discutia de astazi este raportul (proportia) dintre reverul sacoului si latimea cravatei purtate.

El ar trebui sa fie urmatorul:

Se accepta o cravata mai ingusta, niciodata una mai lata.

Niciodata una foarte ingusta. Fara a intra in dispute cu un curent sau altul, cu garantie sezoniera, iti recomand sa nu porti cravate foarte inguste.Sau lasa-le celor foarte tineri apetenta pentru elemenele vestimentare ce vin si pleaca. Cei tineri sunt in perioada de experimentari, de cautare cu inversunare a identitatii. Pot garanta, dragul meu cititor, ca ai trecut de acea varsta.

Evident, ceea ce ti-am relatat este un aspect la care trebuie sa fii atent, din moment ce proportiile corecte ale ansamblului se bazeaza pe micile detalii de gen.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu