luni, 16 august 2010

Pantofi hand-made. Ieftini.

Nu puteam sa te imbrac cu un buget adecvat si sa te las fara o pereche adecvata de pantofi. Poftim poveste de Bucuresti.

Istoria Nexus in Romania este una descrisa chiar de ei:



Si am tot vizitat magazinele batranului italian cam din '98 incoace. Mi-a placut intotdeauna ca si-a pastrat o constanta in afacerea dezvoltata in Romania si ca aducea, de fiecare data, marfa de calitate.

Sau, ca sa fiu mai exact, marfa amestecata, in care, la o cautare mai atenta descopereai pantofi de foarte buna calitate. Respectiv din cei cusuti manual. Ce, ingrijiti corect, tin o viata.

Afacerea in sine se structurase de-a lungul anilor inteligent: 2 magazine de mare tinuta, 2 pentru pantofi din liniile casual, sport si pantofi de serie si un outlet. Am fost uimit sa vad ca au ramas in picioare doar doua locatii: cea de pe Calea Victoriei si cea de pe Magheru..

Pacat. Iti spun si de ce. Oriunde te-ai duce in lumea larga, o pereche de pantofi cusuti manual, in varianta lor cea mai simpla, sare de 1500 de euro.. Iar la batranul italian din Bucuresti mai gasesti (sper) urmatoarele exemplare, la preturi incredibile.


Oxford full-brogue - 600 RON


Plain Oxford - 400 RON


Plain Oxford - 800 RON


Pentru toate gusturile. Si aproape in toate formele acceptate de cataloage.

Sa mai spun ca una din marcile vandute, Lidfort, se constituie in una din marcile preferate ale lui Scott Schuman - The Sartorialist? Ok, ma opresc aici cu sugestiile.

Multe dintre perechi le-am cumparat eu sau prietenii mei. Stiu exact ce am facut. Si astazi am perechi de la Nexus cumparate, cred, prin 2006. Calitatea lor desfide timpul si numarul de purtari.


Din colectia personala


Din colectia personala

Si nu au nimic deosebit de o pereche de pantofi Lodger, ce ajung in Romania, la comercializare, cu peste 600 euro. Am preluat doar un simplu termen de comparatie.

Cel de fata nu e un mesaj publicitar. E doar o relatare a unei experiente personale, menita sa te ajute in cautarile tale. Iar daca nu te descurci singur in alegerea lor, apeleaza la unul din specialistii echipei domnideromania.

Seria de dezvaluiri nu se opreste aici. Da, pentru cei mai "pretentiosi", exista locatii in care exista pantofi cu preturi si mai mici. Si nu numai pantofi.

Doar pentru ca ti-am promis, demult, ca iti vei desena corect garderoba si nu vei face rabat la calitate sau dauna in buget.  


5 comentarii:

  1. Multam pentru pont. :)

    Eu am fost saptamana trecuta la atelierul unui nene (http://stefanburdea.ro/) care mi-a lasat o impresie destul de buna. Am ales un Oxford clasic, mi-au luat masuri pe picior si saptamana viitoare sunt gata. Talpa din piele, cusuti manual. 420 lei. Mi s-a parut mai mult decat decent.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da. Stefan Burdea e unul dintre putinii ramasi in domeniu, in Bucuresti. Apreciez si respect creatiile sale.

    Pretul e, intr-adevar, decent, relativ la timpul petrecut in crearea unui astfel de pantof si la materialul incorporat.

    RăspundețiȘtergere
  3. De dragul corectitudinii, sa spunem totusi ca se scrie *plain* oxford :)

    RăspundețiȘtergere
  4. superbe incaltzari!
    pacat ca suntezti rari voi barbatzii care avetzi bun gust si stitzi sa il afisatzi discret..

    RăspundețiȘtergere