joi, 15 iulie 2010

Castigatorul concursului

Vorbeam acum ceva vreme de un concurs pe care l-am lansat pentru voi, cititorii mei de fiecare zi. Propuneam atunci o tinuta de sezon si va ceream sa aduceti in prim plan elemente vestimentare din garderoba voastra ce pot compune un astfel de ansamblu.


Nu a fost foarte simplu sa aleg un castigator, dar echipa domnideromania a luat o decizie absolut corecta - castigator este Radu I. Stanescu.





Radu, te felicit, meriti premiul din plin. Accept si votez ideea ca te voi gasi la varsta maturitatii , peste, ani delectandu-te cu un trabuc intr-un colt de lume, alta mai buna decat cea de azi.



Acesta este Radu, prietenul nostru, intru reproducerea cu fidelitate a tinutei propuse de echipa domnideromania.



Te voi contacta la inceputul saptamanii viitoare, spre a-ti comunica cum vei intra in posesia premiului.

.

6 comentarii:

  1. Bună seara,

    Sunt puțin surprins de conținutul premiului. Întotdeauna am considerat combinația blug-pantof o grosolănie de neacceptat.

    Din punctul meu de vedere, este echivalentul siglei BMW pe o mașină dacia 1310.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Radu

    Imaginea nu reprezinta continutul premiului. A fost doar un concurs pe tema data: reproducerea cu acuitate a unei tinute de vara. Iar castigator a fost desemnat cel care a respectat acest lucru.

    Pantofi alaturati unei perechi de blue-jeans e un aspect discutabil. Discutia presupune intrarea in amanunte despre blue-jeans si le voi detalia intr-un post special pe blog cat de curand.

    RăspundețiȘtergere
  3. Radu contra Radu: castiga Radu :)
    Eu nu iubesc mai deloc blue jeans, dar pot sa inteleg ca multi dintre mai tinerii nostri prieteni se simt mai la largul lor (in special printre cei din aceeasi generatie) in aceasta uniforma (sa nu ne facem iluzii ca ar fi altceva). Ce incaltari ar trebui sa poarte in acest caz, mai ales daca aleg sa imbrace un sacou sport? Sper ca nu "adidasi"...
    Poate singurii "corecti" si consecventi istoric ar fi bocancii sau cizmele de cowboy.
    In anii '30 Ducele de Windsor era considerat un eretic al stilului cand purta pantofi din piele intoarsa la costumele sale din flanela. Daca am acceptat ca pantalonii blue jeans pot face parte (purtati bine) din garderoba unui barbat elegant, atunci trebuie sa admitem si combinatiile ce nasc natural din invecinarea cu pantofii eleganti pe care acesta ii poseda. Bineinteles, cred (sper) ca nimeni nu se gandeste sa poarte "blugi" cu un Oxford negru sau cu ghete de lac, dar un half-brogue derby maron mi se pare acceptabil (poate chiar mai nimerit decat pantoful croit dintr-o bucata, deci mai elegant, din prima imagine, cea a lansarii concursului). Cel putin originea rustica a amandurora, chiar daca ii desparte un ocean, inrudeste stilistic mai mult "blugii" cu brogues decat cu adidasii, tenisii sau chiar mocasinii cu care ii vedem mai des purtati.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut Cezar,

    poti detalia si despre purtarea sosetelor?

    Cu bine,
    Eugen

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut,


    Mulțumesc pt. clarificări.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Nestor - apetenta pentru blue-jeans a generatiei tinere e, oarecum, de la sine inteleasa: comoditate, reliefarea liniilor corpului, anduranta materialului. Pledez in continuare, pentru iesirea din blue jeans si marsarea spre pantaloni de lana, twill, reiat, etc - gama de materiale de preferat de catre un barbat trecut de 30.

    @Eugen - subiectul a fost dezvoltat in varii randuri in blog, dar il voi detalia si in alte scrieri cat de curand

    @Radu - cu placere

    RăspundețiȘtergere