vineri, 12 februarie 2010

Un blazer albastru - partea a III-a

 

Deschidem acum ultimul capitol din calatoria noastra in lumea blaizerelor. Nu puteam sa inchei fara sa aduc explicatiile lungi despre blazer la un numitor comun.

Avem, pentru final, aplicatii practice despre ce asortam in partea de jos la un blazer, pentru ca in ultima parte a lectiei sa punctam blazerul in tinute complete.

 

Ofer satisafactie purtatorilor de blugi. Da, se poate.

Fie ca e insotit de un tricou (lucru pe care nu-l recomand, asa cum nu recomand purtarea niciunui obiect vestimentar cu maneca scurta pe sub un sacou - esti un domn, la naiba!)

 

sau de o camasa bine aleasa, combinatia ramane una castigatoare.

 

Daca petele de albastru te deranjeaza, arunca in tablou pata de alb - camasa. E mereu salvatoarea ansamblului.

Sa nu uit - blugi sunt prieteni foarte buni cu raiatii. Inclusiv cu cei fistichii. Deci, se poate. 



Pentru tine, indraznetul posesor de pantaloni de catifea cord rosii sau caramizii, am un cadou.

 

Nu uita de alaturarea unei perechi de pantofi cognac sau brun inchis. Efectul e de milioane.

 

De rezerva, pentru week-enduri relaxante:
pantalonii de twill

 

cei de flanel sau 

 

chino.

 

Conform explicatiilor date in capitolele anterioare ale dosarului nostru, nu uita sa incadrezi tinuta in decorul ce i se potriveste.

 

Daca nu pentru conformitate, macar pentru simetria cromatica, incearca sa alaturi in partea de jos o pereche de pantaloni deschisi la culoare.

 

Indiferent de locul in care vei afisa tinuta, privirile se vor intoarce.

 

Dupa atatea argumente si descrieri punctuale, nu cred ca cineva nu poate recunoaste versatilitatea acestui obiect vestimentar.

 

Migratia sa intre zona de business

 

si moda strazii

 

a fost doar un ultim pas in indelungatul sau traseu.

Iti multumesc, inventatorule de blazer. M-ai salvat in nenumarate situatii.

 

3 comentarii:

  1. Sa spunem ca arati cam ca in poza de sub textul "Migratia sa intre zona de business", cu pantaloni si pantofi si tot. Merge sa te duci asa pe strada catre o destinatie sau alta fara a purta altceva peste sacou si camasa? Ce se poarta mai bine peste? Mai ales vara...daca se poarta...

    RăspundețiȘtergere
  2. p.s. se poate purta o geaca de piele peste costum?

    RăspundețiȘtergere
  3. Intrebarea 1: Nu te impiedica nimeni sa o faci. Intr-adevar, cetateanul roman, in drumurile sale zilnice, nu e foarte obisnuit cu un blazer, ci mai degraba cu fel de fel de plasticuri in culori terne. De ce sa nu dai tu si altii ca tine o nota de eleganta strazii pe care mergi zi de zi?

    Intrebarea 2: Chiar astazi voi incepe scrierea despre hainele din piele. De principiu, acestea fac parte din zona de week-end a tinutelor barbatesti. A purta o haina din piele peste un costum, creeaza instantaneu imaginea unui "mafiot" de mana a III-a. Mai bine nu.

    RăspundețiȘtergere