joi, 21 ianuarie 2010

Geanta "48 ore"



Da si de data asta. Barbatul poarta geanta. Si nu de azi, de ieri. Fie ca e o servieta, fie ca e o geanta de "postas" sau un geamantan in toata firea, barbatul se deplaseaza in mare viteza si are nevoie de un spatiu sustinut, de obicei, de doua manere, in care sa-si ascunda cele necesare deplasarii.

Astazi vorbim de geanta "48 de ore".



Dintre toate, e considerata varianta cea mai versatila. De-acolo i-a venit si denumirea.




Cuprinde in ea exact strictul necesar unei deplasari de week-end. Adica toate cele necesare, de la chiloti, la un costum de schimb + alta pereche de pantofi, vor incape exact in spatiul special creat.




Nu au dimensiuni standard. Variaza de la foarte mic la foarte mare.




Dar linia i-a trasat-o in anii '20 casa Vuitton, iar la 1924, cand Louis Vuitton a lansat modelul Keepall, succesul a venit imediat.




Asa i se si spunea la inceput: keepall. Cu timpul a capatat si alte denumiri: 24/48 hour bag, duffle bag, week-end bag, holdall. Toate induc insa ideea de folosire a acestei specii de geanta masculina la deplasari scurte, cu un bagaj ce nu e foarte voluminos.




Cum o recunosti? Manerele de sustinere sunt cusute in asa fel incat palma le cuprinde profilul semicircular, cusut la capete. Manerele prezinta la marea majoriatate a modelelor intarituri, de obicei din piele, de forma rectangulara sau rotunda.




Forma, de principiu, este una tubulara, cu fermoarul cusut pe toata lungimea gentii.




Fundul gentii este intarit cu materiale specifice, pentru a-i da volumetria specifica, chiar in cazul in care interiorul nu este umplut la capacitate maxima.




Unele modele prezinta si bareta de sustinere pentru umar. Le prefer pe cele fara sau cu sustinerea pentru umar demontabila (cleme).




Da, sunt purtator de astfel de geanta. Ma insoteste in multe zile si la birou. Mai ales atunci cand in programul personal figureaza o ora sau doua de sport. Si totul e adevarat - incap in ea: o pereche de pantofi sport, produse de toaleta, doua prosoape, pantalonii de sport, tricoul, centura de sustinere, manusile pentru sacul de box, sosete curate, doua sticle de apa si vitaminele. Deasupra las loc mereu pentru doua, trei carti. Si fermoarul se inchide lejer.




Daca plec intr-o deplasare e loc pentru: un costum (impaturit si rulat cum vom vedea intr-un capitol viitor:, doua tricouri, doua camasi, doua perechi de pantofi, o curea, trei perechi de sosete, produse pentru toaleta, fular, manusi, chiloti si doua cravate. Si fermoarul se inchide la fel de lejer.



Conform argumentelor precizate, n-ai cum sa nu iubesti o astfel de geanta.




Gama de materiale din care sunt fabricate gentile "48ore", variaza de la cauciuc si neopren, pana la fibre sintetice, fibre textile cerate sau piele.




Cei ce prefera pielea, ar trebui avertizati ca pretul este unul considerabil. Dar merita. Avantaje: nu trebuie sa-ti mai faci griji in privinta zgarieturilor de orice fel, al taieturilor sau impunsaturilor. Cu cat mai veche si zgariata geanta, cu atat efectul vizual este mai de calitate. Parerea mea.





Un alt mare grup urmareste la achizitionarea unei astfel de genti, trendurile. Designeri, mai mult sau mai putin celebri, emana, sezon dupa sezon, modele din cele mai diverse, fara sa se indeparteze mult de sursa de inspiratie. Unele sunt chir chic.






Dunhill



Opening Ceremony



Barbour



Isaac Reina



Johnnie Walker



Salvatore Ferragamo



Samsonite

Pentru un nepretentios, o geanta din aceasta specie, din neopren sau cauciuc, nu-i va dauna. Nu au cusaturile atat de detaliate si extravagante ca ale primelor doua genuri, dar se lasa purtate usor, datorita preturilor adecvate din dotare.




Iti recomand produsul cu mare caldura. Si-a castigat de peste 80 de ani locul cuvenit in garderoba masculina.




Si acum, du-te si calatoreste cu stil. Incepe week-endul ce vine. Drum bun!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu