joi, 21 ianuarie 2010

Leaga corect sireturileO sa ti se para hilar, dar exista reguli si aici. Stiu ca nu le stii. Asculta si observa cu atentie.

Ai in picioare o pereche de ghete cu foarte multe orificii pentru siret sau gaici. E normal si mult la indemana sa "impletesti" sireturile, de jos in sus, creand o retea in forma de "V"-uri succesive.


Se aplica si pantofilor de peste zi, derby sau oxford, fara nici un fel de restrictie.Nuantele apar la pantofii care au un numar redus de orificii pentru pantofi. Daca pantoful e unul mai extravagant, ca model, te las sa pui sireturile in V.Daca e un model clasic, dat fiind proportiile pantofului, impleteste sireturile in linie.
Si, legat de acest aspect, tine minte o regula de baza: la tinuta formala (eu recomand ca si la cea business), sireturile sa fie impletite in linie, dupa modelul mersului acului de cusut. E mult mai elegant si asa se cade.Urmeaza regula de astazi. E un amanunt din seria de amanunte specifice ale stilului masculin, pe care ti le voi divulga incepand de acum incolo. Le vei gasi la capitolul "Corect".


Un comentariu:

  1. :) Simpatic articolul, si cat se poate de adevarat. Amanuntele sunt graitoare pentru cine stie sa le priveasca.
    Ghetele inalte (cele care au numai orificii, nu si gaici in partea de sus) se mai pot lega intr-un fel, care are avantajul de a strange mai bine gheata pe glezna, in loc sa o stranga sus pe picior, unde nu e nevoie:

    http://www.dehner.com/pics/lacing_guide.jpg

    RăspundețiȘtergere