sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Protejeaza investitia

Daca tot ai platit banii cei multi pentru perechea de pantofi pe care te-am sfatuit sa ti-i achizitionezi, o sa te ajut sa ii protejezi. Nu de alta, dar tot eu ti-am spus ca vor tine o viata. Cu niste conditii.

Astazi inveti prima regula.
Dupa ce te-ai descaltat, nu-i lasa aruncati intr-un colt. Se stalcesc, se inmoaie, isi pierd forma, talpa se usuca si crapa, etc., etc. Fii baiat bun si pune-le calapoduri de sustinere.Bine, asta e o forma ciudata, pe care n-ai mai vazut-o. Sunt din lemn de cedru. Cele de foarte buna calitate si care dureaza cam cat pantofii.

Si acestea de mai multe feluri.
La marile case, manufacturierii executa calapoade de sustinere, pe comanda. Nu trebuie decat sa ceri. Ii recunosti dupa forma specifica. De negasit in Romania. Dar Milano sau Londra nu mai sunt atat de departe.
Church's
Corthay
J.W. Weston
Graziano & Girling

Arata ca niste OZN-uri sau, pur si simplu, sunt in prima vizionare pentru tine. Nu capitula. Exista varii forme si varii dimensiuni. In mii de oferte.

Nu trebuie sa te cramponezi pentru lemnul de cedru. Cele din lemn de brad sunt la fel de bune. In varianta simplificata.

Sau din plastic. Acestea iti sunt chiar la indemana.
Pentru cele care au sisteme culisante, iti voi explica, pas cu pas, procedura corecta. Adu-mi pantofii. Asa.
Descheie sireturile. E mai usor asa.

Orienteaza-i varful, usor inclinat, la un unghi de 45 grade si impinge usor. In acelasi timp, roteste spre stanga.Ajusteaza lungimea planului culisant, astfel incat partea de jos a sustinerii sa cada exact pe zona calcaiului.
Impinge usor spre zona calcaiului, fara a forta.
Gata. Toate sunt la locul lor.
Daca ti-e greu cu sireturile puse, scoate-le. Le pui la loc la sfarsitul procedurii.
Siu ca ai obosit un pic. Dar cred ca trebuie sa-ti faci din asta un obicei. Nu e ceva neplacut a proteja o investitie. Si nu faci altceva decat sa mai petreci inca 3 minute, in liniste, alaturi de una din pasiunile tale.

Daca ma asculti, ne vedem pasind, peste ani, in aceeasi forma. Doar putina patina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu